E-mail > Inbox

From: Selma
Sent: 30 Nov, 2021 - 7.32
Subject: Re: Sanderteg

Hoi,

Ik kreeg deze vraag van Rudi. Kan jij die oppakken? Ongeveer een half jaar geleden heb ik contact gehad met een adres in Hong Kong waar men Sandersteg als naam gebruikte voor een speelgoedbedrijf. Nu lijkt er ook een Amerikaans bedrijf dat iets met die naam doet. Overigens is de naam sandersteg als domeinnaam volgens mij op dit moment niet in gebruik. Maar kijk er toch maar even naar. Kun jij voor mij een concept email opstellen waarin je ingaat op de vragen van Rudi.

Het gaat hem volgens mij om de vraag of ons merk Sanderteg voldoende onderscheidend is. Rudi kent natuurlijk de oorsprong van het merk. Als ik even mijn gedachten hierover laat gaan dan zou ik werken vanuit de volgende gezichtspunten. Maar zoals je weet ben je vrij het in te vullen zoals jij het wil, zolang Rudi maar antwoord krijgt op zijn vragen. Ik zou ingaan op de eisen die er op dit punt gelden voor een merk. Hem duidelijk maken of ik een probleem zie voor Sanderteg (waarom wel of waarom niet?). Ik denk ook dat je hem even uit moet leggen wat de rol is van het merkenbureau en wat het betekent dat het merkenbureau ons merk heeft ingeschreven. Misschien is het ook handig om uit te leggen wat die termijn van 10 jaar betekent en of het toch mis kan gaan wat betreft het onderscheidend vermogen van het Sanderteg merk? Je zou hem tot slot helpen door even kort duidelijk te maken wat wij kunnen doen en waar wij ons op kunnen beroepen als iemand anders met Sandersteg op de markt of internet komt. Dan zijn we maar voorbereid, en is Rudi ook weer tevreden.

groetjes,
Selma

Chief Legal Officier

Selma El Dahir | Legal & Compliance | Sanderteg | The Netherlands

 Please consider the environment before printing this email.


From:Rudi van Hout
Sent: 30 Nov, 2021 - 7.32
To: Selma
Subject: Sanderteg

Ha Selma,

Ik sprak laatst op een congres een collega over ons merk. Die collega vond het een gevaarlijke merk-keuze, omdat het nogal algemeen is: een jongensnaam met ‘teg’ of “tech"daarachter. Nu kent iedereen ons wel, maar ik vroeg mij ook af hoe sterk onze positie nu juridisch is. Ik weet dat het merk destijds is ingeschreven door een merkenbureau, maar vraag mij toch af of wij ons zorgen moeten maken?

Ik kreeg laatst signalen dat er in Hong Kong een bedrijfje met de naam Sandersteg innovatief speelgoed in Nederland aanbiedt. Kunnen wij daar iets tegen doen? Ik krijg binnenkort wat sandersteg-spullen opgestuurd, maar ik zag ook dat er een www.sandersteg.com en een www.sandertech.com bestaan! Volgens mij hebben wij daar al eerder iets tegen ondernomen. Ik vind nu informatie over een Amerikaans speelgoedbedrijf met deze domeinnaam. En informatie over Spaanse Sandertech bedrijven. Wij moeten hier scherp op zijn. Hadden wij destijds niet ook direct sandersteg en sandertech moeten claimen of kan dat alsnog?

Groeten,
Rudi

Chief Creative Officer

Rudi van Hout | Board Member | Sanderteg | The Netherlands

 Please consider the environment before printing this email.