E-mail > Inbox

From: Selma
Sent: 30 Nov, 2021 - 7.12
Subject: Re: Sanderteg en Parador Shipyards

Hoi,

Zie onderstaande mail van Rudi. Ik moet morgen een geschil begeleiden en heb helaas geen tijd. Zou jij deze vraag willen overnemen?

De vragen van Marc zijn basisvragen dus let goed op dat je niet te moeilijk denkt en denk bijvoorbeeld ook aan de algemene eisen die voor bepaalde rechten gelden.

Marc wil volgens mij kortgezegd weten:

1. Waar je wel en waar je geen octrooi op kunt krijgen ten aanzien van sensor-technologie?

2. Wie de houder is van een eventueel octrooi?

3. Hij wil een octrooi in alle landen. Geef hem aan of dat een goed idee is en wat je overwegingen zijn?

4. Leg even uit waarom hij voorzichtig moet zijn met wat hij naar buiten brengt over de te octrooieren techniek voordat wij (of hij) een octrooi-aanvrage hebben ingediend.

5. Leg hem uit dat het niet alleen om techniek gaat maar ook om vormgeving (als een commercieel belang) en welke rechten er nog meer op dit product kunnen rusten en waarom. Dat is ook van belang voor hun en onze IE- portefeuille.

Let er bij het beantwoorden van de vragen ook op dat je rekening houdt met het feit dat niet iedereen een werknemer is van Parador of Sanderteg en dat er ook freelancers bij dit project betrokken zijn geweest.

Tot slot heb ik nog een vraag aan jou. Aangezien het gaat om een gezamenlijk project wil ik je vragen om een voorstel te doen voor de verdeling van de rechten. Denk in exclusieve rechten of in licenties. Wat mij betreft blijft alles wat direct voor scheepvaart van belang is bij Parador, maar houden wij de rest.

Ik zie je memo en je voorstel voor de IE-verdeling zo snel mogelijk in mijn mail. Natuurlijk met de gebruikelijke bronvermelding(en).

groetjes,
Selma

Chief Legal Officier

Selma El Dahir | Legal & Compliance | Sanderteg | The Netherlands

 Please consider the environment before printing this email.


From:Rudi van Hout
Sent: 30 Nov, 2021 - 7.12
To: Selma
Subject: Sanderteg en Parador Shipyards

Ha Selma,

Je weet dat we met Parador Shipyards BV praten over het ontwikkelen van sensoren voor aan boord van hun schepen. Tot nu toe werken ze veel met Tasseron, maar ze zien in dat wij veel verder zijn met een aantal ontwikkelingen. We hebben inmiddels een paar gesprekken gehad, ook samen met hun ontwikkelaars en onze Willem.

Marc van Delden, hun directeur wil graag verder met onze sensortechnologie. Het gaat niet alleen om navigatiesensoren (global en port-docking), maar ook over ondersteuning bij laden en lossen en bij “balancing” (gewichtsverdelingen aan boord).

Marc weet veel van techniek, maar niet zoveel van IE. Hij zit met een aantal vragen en heb hem toegezegd dat ik contact met onze juristen zal leggen om zijn vragen te beantwoorden. Hierbij dus. Wil jij zijn vragen beantwoorden en in een memo zetten?

Ik vind het ook prima als jij direct contact met Marc opneemt: Zijn gegevens staan onderaan zijn mail.

Van: Marc van Delden <m.vandelden@parador.com>
Verzonden: donderdag 7 november 2019 15:46
Aan: Rudi van Hout <rudi@sanderteg.com>
Onderwerp: Re: Samenwerking

Ha Rudi,

Fijn dat je ook meteen contact wil leggen met jullie juristen. Ik heb aan de onze al een paar vragen gesteld. Kijk maar. Ik stel voor dat jij ze aan die van jou geeft zodat we in ons volgende gesprek snel verder kunnen..

1. Ik zou graag octrooi aanvragen op de sensortechnologie die wij met jullie hebben ontworpen. Kunnen jullie aangeven waar je wel en waar je geen octrooi op kunt krijgen ten aanzien van sensor-technologie?

2. Ik neem aan dat wij het octrooi gewoon kunnen aanvragen. Jullie hebben weliswaar de grote technische stappen gezet maar dat is jullie werk ook en wij betalen jullie ook de rekening voor de inzet van jullie mensen.

3. Ik zou dit octrooi graag in alle landen van de wereld hebben, want dat zitten we altijd goed.

4. Ik neem aan dat, omdat wij het nu al verzonnen hebben, ik dit ook gewoon volgende maand op de beurs in Glasgow alvast kan laten zien, want het zal veel klanten trekken.

5. De rest van de rechten lijken mij verder niet van belang want het octrooirecht is het sterkste recht heb ik altijd onthouden. Maar ik check het even bij jullie.

Alvast bedankt.

Ir. M (Marc).S. van Delden
Director Parador Shipyards B.V.
Averij 12
3316 LB Dordrecht
+31(0) 782569200
e-mail: m.vandelden@parador.com

Groeten,
Rudi

Chief Creative Officer

Rudi van Hout | Board Member | Sanderteg | The Netherlands

 Please consider the environment before printing this email.