E-mail > Inbox

From: Selma
Sent: 30 Nov, 2021 - 7.54
Subject: Re: De SaRu methode

Hoi,

Ik kreeg deze vraag van Rudi, onze CCO. Deze vraag zal bij het volgende overleg worden besproken om ons standpunt te bepalen en iedereen bij te praten voor toekomstige gevallen. Kan jij hierover een korte interne memo maken. Ik denk dat zijn vraag vooral is wanneer een methode auteursrechtelijk beschermd is en wanneer een concurrent inbreuk maakt op het auteursrecht. Maar lees zijn email vooral ook zelf goed door, want ik heb dit net even snel gelezen. Onderbouw in je memo je standpunten ook even met de nodige criteria en jurisprudentie, want het is niet ondenkbaar dat hij deze zaak door wil zetten naar ons advocatenkantoor TLG.

groetjes,
Selma

Chief Legal Officier

Selma El Dahir | Legal & Compliance | Sanderteg | The Netherlands

 Please consider the environment before printing this email.


From:Rudi van Hout
Sent: 30 Nov, 2021 - 7.54
To: Selma
Subject: De SaRu methode

Ha Selma,

Ik was vorige week met Willem op de beurs in Heidelberg en wij liepen daar tegen een Frans bedrijf aan dat soortgelijke handvaten levert aan springtouwen als dat wij doen. Zij leverde daarbij ook een soortgelijke methode als wij doen bij onze springtouwen. Het gaat dus om onze SaRu methode in onze Jump serie.

In ons marketingmateriaal hanteren wij volgens Anne, standaard de tekst:

Begeleidend oefen- en instructieprogramma
Deze box bevat naast het springtouw ook begeleidende oefen- en instructieprogramma’s op de meegeleverde DVD. Dit programma is via een code ook te downloaden. U kunt vanaf nu overal oefenen en heeft altijd een back-up achter de hand. Online kunt u oefeningen kiezen die passen bij uw wensen. De box biedt u een aantal mogelijke toepassingen van de speciaal ontwikkelde SaRu-methode, die gebaseerd is op een eeuwen oude traditie die via India en Thailand uiteindelijk China heeft bereikt. Deze traditionele bewegingen gecombineerd met huidige wetenschappelijke inzichten helpen u fit en gezond te worden en te blijven.

Kunnen zij de handvaten en de methode nu ook naar Nederland brengen? Het hele idee van oude tradities relevant maken voor onze digitale producten vind ik uniek en echt een Sanderteg product. Het is een methode met een duidelijke een meerwaarde die ons veel tijd en moeite heeft gekost om ontwikkelen. Wij hebben het product immers zelf doorontwikkeld, getest en design toegevoegd. Het lijkt mij dat dit gewoon auteursrechtelijk beschermd is en dus ook in alle landen van de wereld.

Wil jij nu uitwerken wat onze juridische positie is wat betreft bescherming?

Groeten,
Rudi

Chief Creative Officer

Rudi van Hout | Board Member | Sanderteg | The Netherlands

 Please consider the environment before printing this email.